Er komen steeds meer piepkleine elektrische stadsauto’s bij, de ene nog compacter dan de andere. Maar schattiger dan dit wordt het niet. De Artega Karo – of zoals de fabrikant hem zelf noemt: ‘the bubble car’ – gaat dit voorjaar alsnog in productie. We zeggen alsnog, want alles verliep niet helemaal volgens plan. Vorig jaar doken er al beelden op van het autootje, dat sterk geïnspireerd is op de BMW Isetta. Door een meningsverschil tussen Artega en concurrent Micro Mobility Systems, fabrikant van de Microlino waarmee we een jaar geleden reden, liep het proces een hoop vertraging op.

Beide bedrijven vonden dat ze recht hadden op de productie van de microcar. Uiteindelijk kregen ze beide gelijk en de twee bedrijven maken los van elkaar hun eigen versie van de stadsauto. Het model dat als eerste uitkomt, is de Karo van Artega (jazeker, díé Artega). De BMW Isetta werd onder meer op tv beroemd dankzij de serie Family Matters met Steve Urkel. De erfgenamen van de bedenker van de Isetta hebben de Karo zelfs officieel benoemd tot de opvolger van het legendarische autootje. De Microlino komt overigens pas volgend jaar op de markt.

De Artega Karo rijdt net zo schattig als hij eruitziet. Zijn topsnelheid is 90 km/u. Wel kan hij op één opgeladen accu meer dan 200 kilometer rijden. Er zijn slechts twee versies van de Karo beschikbaar, de Intro en de Edition. De Nederlandse prijs van de Artega Karo is nog niet bekend, maar in Duitsland betaal je 17.995 euro voor de Edition-versie en minimaal 21.995 euro voor de Intro, aangezien er daarvan maar een beperkt aantal verkocht zullen worden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie