Vond jij ook al dat er zo’n ontzettend groot gat gaapte tussen de gewone modellen en de M-monsters van BMW? Om dit euvel te verhelpen introduceert het merk nu een modellenlijn die er precies tussenin valt. Het nieuwe spul heet M Performance, wat een ander naampje is voor ‘voorzien van de langverwachte M-dieselmotor’.

De 5-serie, X5 en X6 mogen zich verheugen op een M Performance-model. Je kunt ze snel herkennen aan de spoilerpakketten en de zwarte uitlaten (nee, niet van het roet – ze zijn zo verchroomd). In het interieur vind je rijkelijke hoeveelheden alcantara en leer, sportieve geborstelde aluminium accenten en een hoop M-logo’s.

De motor in kwestie is de 3,0-liter zes-in-lijn met in dit geval niet twee, maar drie turbo’s. Dit betekent niet alleen 381 pk, maar bovendien een verpletterende 740 Nm aan koppel. In de M550d xDrive is dit goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden en een uiteraard begrensde top van 250 km/u. Dit alles met een gemiddeld verbruik van 6,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van 165 g/km. Uiteraard scoren de X5 en X6 M50d iets minder goed, maar toch is 7,7 l/100 km en 204 g/km (voor de X6) lang niet gek.

Alle M Performance-modellen zijn standaard voorzien van xDrive-vierwielaandrijving en een achttraps automaat. De 5 Touring, X5 en X6 hebben tevens luchtvering op de achteras (standaard instelbaar bij de X6), terwijl alleen de 5-serie iets heeft wat ‘Driving Experience Control’ heet. Een sportknopje, zeg maar.

De drie M Performance BMW’s komen binnenkort op de markt voor nog onbekende prijzen.

Reacties