De enige manier waarop je miljonair wordt met racen is als je a) in de F1 aan de slag mag of b) start als miljardair. Racen is gewoon duur. Zelfs als je een goedkope auto scoort, moet je nog de boel van en naar het circuit vervoeren en onderhouden. Rijden op de limiet vraagt veel van het materieel. Het liefst regel je dus een sponsor of twee. De goedkoopste opties vind je in de DNRT, waar je voor 10.000 euro een auto scoort als een MX-5 of een 3-serie. Wil je een stap hoger, dan is deze BMW M2 CS Racing Cup een mooie optie.

Volgend jaar gaat de BMW M2 CS Racing Cup Benelux van start in Nederland en België. De raceklasse valt in de categorie ‘relatief betaalbaar’, wat neerkomt op 40.000 tot 50.000 euro per rijder per seizoen. Ze nemen bij BMW even aan dat jullie met z’n tweeën één auto delen. Dat is een enorme klap geld, maar binnen de racewereld valt het reuze mee. Veel betaalbaarder wordt het, als je een groot talent bent. Want het prijzengeld is in totaal 50.000 euro. Dat zou de kosten nog iets kunnen drukken.

De prijs is relatief laag omdat de BMW M2 CS Racing overzichtelijke onderhoudskosten heeft – veel onderdelen gaan 30.000 race-kilometers mee. Dat komt neer op zo’n vier seizoenen. Uiteraard moet je tussentijds wel onderhoud uitvoeren, en dat is ook niet gratis. Voor volgend jaar staan vijf racedagen op de planning met elk drie races. Op Zolder, Spa-Francorchamps, Zandvoort en Assen worden de races gereden.

De cup moet bovenal ook gezellig zijn. ‘Er wordt gemikt op de amateurrijder die ten volle wil genieten van het BMW-rijplezier en zijn familie, vrienden en sponsors kan uitnodigen voor een unieke beleving. Uiteraard gebeurt alles strikt in lijn met de coronamaatregelen, reden te meer waarom er fors wordt ingezet op (social) media coverage van alle races’, zegt Hans Van de Ven, manager van M Track Experience.

De BMW M2 CS Racing

De BMW M2 CS Racing gebruikt een 3,0-liter zes-in-lijn met 450 pk en 550 Nm. De racer is voorzien van een volledige rolkooi, grotere remmen, race-ABS, race-DSC, airconditioning en een zeer puik racestuur. De M2’s worden geleverd door BMW M Motorsport en staan op banden van Michelin. Daarbij zouden er veel onderdelen van de GT4-racer gebruikt worden. Een serieuze raceauto dus. Tijd om een goede vriend een berichtje te sturen en samen sponsoren te gaan regelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear