We moeten 'm nog rijden – hou onze social media deze maand in de gaten voor live plaatjes, filmpjes en de nodige oerkreten – maar we vermoeden dat je jezelf met een standaard BMW M2 Coupé al behoorlijk gelukkig mag prijzen. Toch zijn er altijd klanten die meer willen.

BMW weet maar al te goed dat dit soort klanten niet zullen aarzelen om naar allerlei obscure schuurtuners te rennen voor hun performance-fix. En dan krijg je dus dat er straks allemaal state-of-the-art M2's rondrijden met blèrpijpen en onooglijke Russische bumpers. Dat kunnen we niet hebben, moeten ze in Beieren gedacht hebben. Dus krijgt de M2 al voor hij goed en wel bij de dealer staat z'n eigen BMW M Performance-onderdelenlijn.

Op de foto's hierboven zie je hoe je je M2 er daarmee ongeveer uit kunt laten zien. Je kunt natuurlijk ook iets subtieler te werk gaan. Of nog uitbundiger. In ieder geval kun je losgaan met allerhande koolstofvezel opplakstukjes, sommige nuttig (splitter, diffuser) en sommige wat minder (spiegelkappen, handremhendel). Voor de liefhebber zijn er talloze stickers, M-logo's en hoogglanszwarte accenten, led-strips in het interieur en een alcantara stuurtje met racedisplay.

Echt interessant wordt het bij de onderdelen die minder in het oog springen, zoals het instelbare onderstel (5 tot 25 millimeter lager) en extra bijtgrage remblokken. De absolute must-have: het M Performance-uitlaatsysteem met de (via bluetooth instelbare) lawaaistandjes Sport en Track. We voelen onze trommelvliezen al beven.

Zie je het wel zitten om jouw M2 met origineel M Performance-spul op te peppen? Vanaf maart kun je losgaan.

Reacties

Meer van TopGear