De originele E30 BMW M3 was ontworpen als homologatie voor het Groep A Touring Car kampioenschap in 1986. Daar werd hij de meest succesvolle DTM-auto ooit van BMW. Een jaar later arriveerde hij in de Verenigde Staten. Dat was in 1987. Nu is het 2017 en de rekenkundigen onder ons zullen al doorhebben dat het 30 jaar geleden is. BMW Group Designworks heeft besloten dat dit een goede reden is om een speciale editie van de M3 aan te bieden.

Hij is onthuld op de SEMA show in Las Vegas en heet de BMW M3 30 Years American Edition. Hij heeft een speciale rode verf die lijkt op het originele Henna Red uit de jaren ’80. En er is nog meer uit de eighties hier te vinden dan een aflevering van Stranger Things. De unieke lichtmetalen M Performance 19-inch velgen zijn goud. Deze zijn geïnspireerd op de E30 M3 Warsteiner DTM-wielen. Ook vind je racestrepen op het dak.

Vind je hem nog niet zo schreeuwerig als de gemiddelde Amerikaan?

Wacht maar tot je binnenin de auto kijkt. Daar vind je wit leer, gemengd met veel rood en blauw. Geïnspireerd door De Grote Beurt, of zo. De kleuren van het land van de vrijheid. De oorspronkelijke ideeën voor bekerhouders ter grootte van emmers en een holster in plaats van de zonneklep, sneuvelden in de ontwikkelingsfase.

Als je nog verder graaft, vind je een berg aan M Performance-onderdelen in deze unieke BMW M3, die toevallig een handgeschakelde Competition Pack is. De speeltjes bevatten M Performance sport ophanging (schokdempers met contrasterende rode springveren), die de M3 vijf en twintig millimeter lager maken.

Er is een handgemaakte, koolstofvezel M Performance achtervleugel, compleet met racestrepen en een M Performance uitlaatsysteem, dat ‘sports car racing’ uitlokt bij de persoon achter het stuur. We hadden alleen gewild dat BMW een 3,0-liter turbo GTS-motor met 500 pk erin had gedaan in plaats van de motor uit het Competition Pack met 450 pk.

‘Slechts één gelukkige klant zal achter het stuur kunnen kruipen van deze unieke BMW M3’, legt BMW uit. Als ze hem hebben laten zien op SEMA, geeft BMW aan hoe je deze kunt kopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear