We hebben de oplossing om alle oorlogen ter wereld op te lossen. We gaan hem niet gebruiken, maar we hebben hem wel. En dat wilden we even laten weten. Zou je het ons vergeven? Een dergelijke streek flikte BMW in 2000. Om te laten zien hoe eenvoudig het was om een BMW M3 E46 Touring te integreren in de huidige productielijn, bouwden ze één exemplaar van de snelle familiezeuler. Meer dan dat deden ze niet – want de M3 Touring kwam er nooit.

Niet iedereen kon dat verkroppen, zoals deze Hongaar. Hij besloot daarom zijn eigen BMW M3 Touring te bouwen. Het project om een standaard 3-serie Touring om te bouwen tot M3 begon al in 2008. De eigenaar verbouwde de spatborden van de stationwagen, monteerde sportievere remmen en lepelde uiteraard de 3,2-liter zes-in-lijn met 343 pk en 365 Nm erin. De nieuwe 0-100-tijd van de Touring zal ergens in de 5 seconden liggen.

De BMW M3 E46 Touring is minutieus in elkaar gesleuteld. Zo openbaren een stel noeste scrollbewegingen op de Instagram van de eigenaar dat alle moertjes en bouwtjes opnieuw gegalvaniseerd zijn. Ook alle beugels en stabilisatorstangen kregen een kleurtje en de bodem ziet er piekfijn uit. De handige klusser bouwde zelfs een zonnedak in. Alleen het ruitjespatroon op de stoelen moet net je smaak zijn.

Nu is de eigenaar bezig met een nieuw project, een M3 van dezelfde generatie in de kleur San Marino Blue, en deze M3 Touring mag de deur uit. De vraagprijs is 23.500 euro. Heel prijzig voor een verbouwde 3-serie van rond de milleniumwisseling, maar tegelijk zeer schappelijk voor een unieke BMW M3 Touring. Je moet hem alleen nog even naar Nederland halen vanuit Hongarije. Geïnteresseerden kunnen de man een berichtje sturen op Instagram.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie