Op de grote lijst van ‘Auto’s Die Hadden Moeten Bestaan’ staat de BMW M3 Touring. Welke generatie, vraag je? Alle generaties. Terwijl Audi enorme aantallen potente stationwagens weg blijft zetten, houdt BMW voet bij stuk: coupés, sedans en cabrio’s en anders zoek je het maar uit. Als je dapper genoeg bent, is er inmiddels een partij in Engeland die jouw BMW M3 Sedan ombouwt tot Touring. Of eigenlijk andersom.

Dus voor een M3 Touring met zes-in-lijn ben je voorzien. En als je liefhebber bent van het onzedelijke gegil van de S65-V8 uit de vorige generatie? Dan heb je nu een buitenkansje. Deze BMW M3 Touring (E91) met V8 én supercharger staat te koop. We snappen direct waarom BMW nooit een M3 Touring bouwde: je zult nooit meer een andere auto nodig hebben.

Hoe ontstond deze BMW M3 Touring?

De grijze BMW uit 2009 begon zijn leven als 328i Touring. De eigenaar begon met wat exterieurdelen over te zetten, maar als snel hakte hij de knoop door om de volledige aandrijflijn over te lepelen. En daar een supercharger op te schroeven. Het geheel is goed voor meer dan 625 pk.

Omdat het schandalig is om de 4,0-liter V8 de mond te snoeren met een te krappe pijp, mocht Akrapovic een pijp leveren. Plakkerige Toyo R888-banden omhelzen de Volk TE37SL-wielen en het geheel zakt iets door een KW-schroefset. Het hoogste bod staat op dit moment op 30.000 euro. Bieden?

Advertentie

Reacties

 • Nick heeft op 13 mei 2018 geschreven:

  Er staat een fout in het artikel. Toyota R888 moet zijn Toyo R888 banden.

  • Mattijn Nederend heeft op 14 mei 2018 geschreven:

   Check!

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie