Aardige jongens en meisjes daar bij BMW. Zo realiseren zij zich kennelijk ook wel dat het zelf rijden met de nieuwe M3 niet voor elke sterveling is weggelegd. Terwijl dat wel hoog staat op het lijstje ’10 Dingen Die Een Mens Gedaan Moet Hebben Voor Hij/Zij Gaat Ondervinden Of God Bestaat’. Dus wat hebben onze Duitse vrienden gedaan? Ze hebben een racegame gemaakt rond de M3.
 
Hij heet M3 Challenge en je kunt er van alles mee: racen tegen één ander, een hele serie virtuele anderen of een hele serie échte andere mensen. Verder valt er natuurlijk van alles in te stellen; het gezichtspunt (cockpit, motorkap, bumper of een ‘chase cam’) en ook de kleur van je auto enzo. Je rijdt op één van de gaafste circuits ter wereld: de Nürburgring. Grappig detail is dat Mercedes sponsormatig nogal ‘aanwezig’ is op de Ring, maar BMW niet zo flauw is geweest die concurrende logo’s weg te poetsen – felrealistisch dus! 

Maar het met afstand állermooiste aan het geheel is dat je de game gewoon kunt downloaden – gratis! Klikkerdieklik dus snel naar www.m3-challenge.com en binnenhalen die 346 Mb! Toch mooi dat in deze tijden waarin ‘grenzeloos graaien’ en ‘voor niets gaat de zon op’ hoogtij vieren, er nog een bedrijf is dat ons laat zien dat Goedheid, Onbaatzuchtigheid en Geheel Kostenloze Plezierverschaffing nog bestaan. Daar gaan we nu dus even ongegeneerd van volschieten. En aansluitend een rondje Ring doen.
 

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie