Dakkoffers zijn cool. Niemand weet waarom. De praktische opbergapparaten waren een synoniem voor saaie vakanties naar Zuid-Frankrijk, maar sinds Jon Olsson er tig jaar geleden een op zijn Lamborghini plantte, zijn de koffers een lifestyle-ding geworden. Dus wat is er dan cooler dan een BMW M4 met een dakkoffer? Mhh, wat dacht je van een BMW M4 met 700 pk en een koolstofvezel dakkoffer?

Dit is de BMW M4R van Carbonfiber Dynamics uit Duitsland. De tuner handelt in koolstofvezel tierelantijntjes en hangt de M4 vol met het magische materiaal. Bijvoorbeeld de voorbumper, motorkap, zijskirts, diffusor, de vleugel en de dakkoffer zijn van koolstofvezel. Een parkeerschade is dus meteen een duur geintje.

De dak-unit slokt 405 liter aan zwembroeken, snorkels, badlakens en andere dingen op die je er nooit in zult stoppen. Overigens mag je gewoon met 300 km/u over de Autobahn scheuren: dat houdt de doos gewoon. Geen overbodige luxe, want de BMW M4R heeft in totaal ongeveer 700 pk en 863 Nm koppel. Dat is bijna 300 pk meer dan standaard. Nieuwe turbo’s, methanol-injectie en een Akrapovič-pijp zorgen daarvoor.

Smikkelen van de BMW M4R doe je op de Essen Motor Show op 25 november: de SEMA van Duitsland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear