Oké, hier is ie dan, de BMW M5. Lang verwacht, toch gekomen zullen we maar zeggen. Nu met normale plaatjes in plaats van die korrelfoto’s van van de week.
 
De specs: ze zijn nog niet officieel vrijgegeven – dan haalt dit monster vast nog een keer extra de pers als de gegevens wel komen – maar we weten dus vrijwel zeker dat er een twinturbo V8 als motor wordt ingelepeld. In de X5 en X6 levert die 555 pk, maar het zou ons niks verbazen als BMW dat voor de M5 nog iets opschroeft. Waarom ook niet?
 
Verder kunnen we je melden dat ie een zeventraps dct-versnellingsbak krijgt, met dubbele koppeling, en dat ie een start-stopsysteem krijgt. Dat scheelt weer aan de pomp, zo’n 25 procent ten opzichte van de vorige BMW M5, zeggen ze. Met een beetje doorrijden haal je straks dus 1 op 2, denken we.
 
Verder nog wat interessants? Hm, 20 inch wielen, handje luchthappers om van alles te koelen, spoiler op de kofferklep voor wat meer downforce, een verder ontwikkeld differentieel zodat je nog minder slipt bij het wegrijden en in de herfst staat ie bij de dealer. Maar je kunt ‘m gerust nu al bestellen. De prijs? Wij gokken op 167.993 euro. Maar we kunnen er wat naast zitten…
 

Reacties