De totaal fictieve IMF- (Impossible Missions Force) agent Ethan Hunt – gespeeld door Tom Cruise in de Mission: Impossible-films – wordt bijgestaan door een BMW M5 in Mission: Impossible Fallout.

Maar dat is niet heel bijzonder. Elk mens, zowel in fictie als in het echte leven, heeft baat bij een BMW M5. De Duitse sedan heeft een vermogen van 600 pk, beschikt over vierwielaandrijving met de neiging om dwars te gaan en is ontzettend snel. We reden ermee en het is wellicht de beste M5 sinds de E39. Een echte supersaloon met karakter en kunnen.

Leuk, zo’n M5

Eng wordt het pas als de wagen in de verkeerde handen valt. Tom Cruise, zoals we hier bij TopGear weten, heeft niet echt ‘de verkeerde handen’. Toen we aan mede-MI-acteur Simon Pegg vroegen wat de beste ingrediënten voor een achtervolging zijn, vertelde hij dat acteurs die goed kunnen rijden het in ieder geval makkelijker maken. En in die categorie zit Tom Cruise.

Dat laat hij al de gehele filmserie zien. Wellicht herinner je de achtervolging in Rogue Nation? Cruise zit achter het stuur van een BMW M3 terwijl hij wordt achtervolgd door een groepje motoren. Wanneer hij in een steegje belandt met drie overgebleven achtervolgers, waarvan hij er twee uitschakelt door een handremhandigheidje, rijdt hij in z’n achteruit verder. Dit gaat redelijk goed totdat hij wordt gelanceerd door een trap, waarbij zijn bijrijder Benji, gespeeld door Simon Pegg, een whiplash oploopt en bewijst dat het niet altijd fijn is om bijrijder te zijn.

Krijgen nog meer BMW’s een rolletje?

BMW leent al langer auto’s uit aan de filmserie. De BMW M5 in Mission: Impossible Fallout is dus niet alleen. Zo zijn er ook een 5-serie sedan uit 1986, een 7-serie en een R nineT Scrambler motorfiets. Of de BMW M5 de juiste keuze is voor een volledig fictieve IMF-agent mag je zelf beslissen. Dat het een auto is die je alles in één pakket biedt, is in ieder geval duidelijk. Check het filmpje van de achtervolging in de M3 hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie