De nieuwe BMW M5 moet wel de groenste powersedan van dit moment zijn. In Alkmaar staat een BMW M5 in de Lamborghini-kleur Verde Ermes, in Gorinchem staat er eentje in de kleur British Racing Green en in Numansdorp staat deze BMW M5 in Urban Green. Foto’s van de olijfgroene BMW circuleren al een tijdje over het internet.

De stadsgroene M5 staat de eerste paar maanden van zijn leven bij de importeur in Rijswijk. Daar begroet hij bezoekers van het hoofdkantoor met zijn bijzondere voorkomen. Dealer Jer. (Jeroen? Jerommeke?) de Fonkert mag de BMW M5 nu verkopen met een schappelijke kilometerstand van 2.500 kilometer.

De BMW M5 in Urban Green zit goed in de spullen. Zo krijg je koolstof-keramische remmen, het M Drivers-pakket en een hoop koolstofvezel. Daarbij is het een Competition, dus het vermogen van de 4,4-liter V8 is 620 pk. Het interieur contrasteert met de buitenzijde door juist heel sober te zijn. Misschien maar beter ook, anders wordt het zo’n kermis.

Sinds mei staat de BMW M5 Competition op kenteken en de nieuwprijs is volgens de dealer 225.000 euro. De vraagprijs is nu 184.895 euro, dus je krijgt een aardige korting. Zie het als een extraatje omdat je zo groen rijdt, je hebt het verdiend.

Foto: Jer. de Fonkert en PW.Carspotting

Advertentie

Reacties

  • Top Gear heeft op 9 juli 2019 geschreven:

    Geen fotos…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie