Voor nog maar de derde keer in de lange geschiedenis van BMW brengt het merk een M5 Touring uit. Je hebt het inderdaad goed gelezen. Na de geweldige rugzak-M5 van de E34-generatie en de E60-generatie met V10-motor (de station heet E61) krijgen we eindelijk weer een nieuwe BMW M5 met grote kofferbak. Hoera!

Nu we nog maar net hebben kunnen wennen aan de M3 Touring, maakt BMW bekend dat zijn grote broer in 2024 om de hoek komt kijken. Volgend jaar al! Daarnaast zal de M5 Touring gebruik maken van een compleet nieuwe aandrijflijn die deels elektrisch is. Diverse bronnen hebben het over een plug-in hybride (wat heel logisch klinkt), maar dat weten we nog niet zeker.

Je kunt de nieuwe BMW M5 Touring spotten

Mocht je BMW M5 Touring nu al willen zien? BMW verklapt dat de prototypes getest worden ‘in het stadsverkeer, op landwegen en snelwegen rond München en het hoofdkantoor van BMW M in Garching’. Daarnaast gaat BMW natuurlijk ook naar de Nürburgring Nordschleife om ‘de ideale balans te vinden tussen sportieve prestaties op het circuit en superieur rijcomfort in het dagelijks rijden en over lange afstanden’.

Eindelijk hebben de Audi RS 6 en Mercedes-AMG E 63 Estate een concurrent van BMW. We weten helaas nog geen specificaties, maar we kunnen wel een inschatting maken van het vermogen. De nieuwe, elektrische 5-serie heeft bijvoorbeeld 601 pk. Daarnaast heeft de huidige BMW M5 maximaal 635 pk. De nieuwe BMW M5 Touring zal dit vermogen sowieso overtreffen.

Ruim overtreffen, gokken we zelfs. Want als de auto naast een 4,4-liter V8 ook nog een batterijpakket en elektromotoren moet meenemen, dan is er extra vermogen nodig. De BMW XM Red Label (ook een PHEV) heeft zelfs 748 pk en 1.000 Nm. De normale XM met een V8 heeft 653 pk en 800 Nm. We gokken zo dat de BMW M5 Touring minimaal het vermogen van de XM evenaart.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie