Mooi ding hè, die nieuwe BMW M5? Alleen jammer dat je bankrekening al een burnout krijgt als je ernaar kijkt. In Nederland heb je pas een BMW M5 vanaf 161.498 euro. Dat moet goedkoper kunnen, toch? En wat blijkt, het kan ook echt goedkoper. De helft goedkoper zelfs, want voor de M5 die je op de plaatjes hierboven ziet, betaal je nog maar 83.900 euro. Een korting van bijna 50 procent op je M5, voor een auto die nog maar 11.098 kilometer gelopen heeft.

Dingen die te mooi lijken om waar te zijn, blijken dat in werkelijkheid ook vaak te zijn. Deze occasion is geen uitzondering. De M5 zit meer in de kreukels dan het lichaam van een gemiddelde verzorgingshuis-inwoner. De voorkant, rechterkant en de motorkap zijn het meest aangetast door de hardhandige kennismaking met een stevig oppervlak.

Er wordt niet gezegd of er schade is aan interne onderdelen, zoals de motor of de ophanging. Als alles nog naar behoren functioneert, produceert de 4,4-liter V8 biturbo 600 pk, waardoor je uit stilstand binnen 3,4 seconden op 100 km/u zit.

Als je de gehele carrosserie laat repareren, kun je verwachten dat je nog enkele duizenden euro’s kwijt bent. Om maar te zwijgen over eventuele schade aan andere onderdelen zoals de motor. Maar als je niet veel zin hebt om alles te repareren, kun je altijd nog zeggen dat het een BMW M5 met kreukeleffect is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)