Het is de auto waarvan je zeker wist dat ie kwam: de BMW M8 Competition. Een open deur die niet direct een nieuwsbericht waard is, maar het was óf dit of iets over dat Skoda het nieuwste model Scala noemt. Juist, dat dachten wij ook.

BMW nodigde afgelopen week een stel belangrijke klanten uit voor een VIP-avondje in Parijs. Daar toonden ze aan de prospecten de BMW M8 Competition. Foto’s of video’s maken was verboden, maar een loslippige insider deelde inhoudelijke informatie met BMWBlog.

Welke motor krijgt BMW M8 Competition?

Het vermogen komt uit dezelfde 4,4-liter V8 als de BMW M5 Competition en zal dus rond de 625 pk liggen. Sprintjes naar de 100 km/u duren rond de 3,4 seconden en de top zal wederom elektronisch begrensd zijn op 250 km/u en optioneel op 300 km/u.

Je herkent de BMW M8 Competition aan zijn keramische remschijven en knalgele remklauwen. De non-Competition BMW M8 verschijnt over niet al te lange tijd – de BMW M8 Competition volgt dan een aantal maanden later. Op de foto’s zie je de conceptversie van de BMW M8 Gran Coupé – een auto die ook nog moet verschijnen.

Advertentie

Reacties

  • Sean meuris heeft op 22 oktober 2018 geschreven:

    Ik ben dol op auto s ik ben helemaal een auto fan 100% vooral de scg 003
    Ende 9FF GT9-R en laferrari Ferrari fxxk
    W motors lyken hypersport en wmotors fenyr supersport en nog eentje fors Shelby 350R dat zien mijn droom auto s

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie