Het wordt nog lastig kiezen in dat gekke segmentje dat de Porsche Panamera ooit creëerde. Vroeger kon je louter kiezen uit iets dat leek op een poepende hond. Nu heb je een goed ogende Panamera, een uiterst sportieve Mercedes-AMG GT 4-Door en sinds vandaag de BMW M8 Gran Coupe – wat misschien wel de mooiste BMW van dit moment is. Zeker in het paars.

Specificaties BMW M8 Gran Coupe

Je ziet hem hier als BMW M8 Competition Gran Coupe met 625 pk en 750 Nm. Dezelfde 4,4-liter V8 ligt ook in de ‘normale’ versie, dan produceert ie 600 pk en 750 Nm. De 0-100-tijd is 3,3 seconden en voor de Competition is dat 3,2 seconden. De topsnelheid is voor beide modellen 250 of 305 km/u – afhankelijk van hoeveel optiepakketten je aanvinkt.

Het vermogen van de achtcilinder gaat via een achttraps automaat naar alle wielen. De slimme aandrijflijn dirigeert het vermogen desgewenst uitsluitend naar de achterwielen. Een actief differentieel dat volledig op slot kan (én volledig open) zorgt ervoor dat je dan een nette drift kunt neerleggen. Jazeker, grote driftende luxesedans zijn het helemaal in 2019.

De BMW M8 Gran Coupe weegt 95 kilo meer dan de versie met twee deuren. Met 2.055 kilo is de auto nog wel 30 kilo lichter dan de cabriolet. Het gewicht komt niet slechts van twee deuren, de wielbasis groeide met 200 millimeter. De totale lengte is zelfs 231 millimeter meer. De M8 GC krijgt extra stijve stabilisatorstangen, stijvere motorsteunen en kogelgewrichten in plaats van rubbers voor meer rigiditeit.

Prijs BMW M8 Gran Coupe

Prijzen worden zelden bij de bekendmaking genoemd en de BMW M8 Gran Coupe is daar geen uitzondering op. We weten in ieder geval dat de M8 Coupé minimaal 203.297 euro kost en de Competition-versie daarvan ten minste 220.297 euro. De prijs van de vierdeursversie zal daar niet heel veel van verschillen. In het geval van de M850i is de Gran Coupe zelf ietsjes goedkoper dan de Coupé. Klinkt als een no-brainer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)