Het is dat er nog BMW-logo’s op de zijkant zitten (die van oude BMW Z4 lijken te komen), anders had je waarschijnlijk niet geraden dat je hier kijkt naar een BMW R NineT. Deze motorfiets werd in Rusland gebouwd door Zillers Garage in opdracht van de Russische BMW-importeur. Een deel van het frame is eigenlijk het enige wat over is van de oorspronkelijke fiets; en de boxermotor.

Mikhail Smolânovym van Zillers Garage en John Red Design lieten zich inspireren door het werk van de Zwitserse Hans Ruedi Giger, die veel ontwerpwerk deed voor de film Alien. Het resultaat is een buitenaardse cycloop met hoogtevrees. Het achterste deel van de body schuift uit voor een kleine bagageruimte, inclusief telefoonoplader.

De 1,1-liter boxermotor produceert nog altijd 110 pk bij 7.700 tpm. In de parkeerstand rust het buikje van de motorfiets op de grond en een standaard ontbreekt dus ook. Bij het rijden komt de fiets iets van de grond, wel zo handig. De bouw duurde in totaal tien maanden. Of de fiets ooit te koop komt, en wat hij dan zou moeten kosten, is niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie