BMW gaf onlangs aan dat ze een plug-in hybride supercar gaan bouwen in de geest van de Vision EfficientDynamics conceptcar. Nu is ook bekend wanneer dit apparaat op de weg verschijnt, en wat ie zal gaan kosten.

Het richtjaar is 2013 en de prijs is ‘minder dan 150.000 euro’, exclusief belastingen. Daarvoor krijg je een auto die er hopelijk net zo bizar uitziet als het concept, met naar verwachting gelijke technische specificaties: een driecilinder diesel-range extender plus een rits elektromotoren, die 328 pk leveren en een gemiddeld verbruik van slechts 3,76 l/100 km realiseren.

Van 0 naar 100 km/u gaat de conceptcar in 4,8 seconden. De actieradius op elektriciteit is 50 kilometer, maar met de dieselmotor erbij loopt dit op tot 700 kilometer. Oftewel: het systeem waaraan we binnenkort kunnen wennen met de Opel Ampera wordt door BMW naar een hoger plan getild, qua prestaties én actieradius. Maar ook voor een ruim vier keer zo hoge prijs.

De verwachting is dat de productieversie van de superhybride in 2012 zijn debuut maakt tijdens de Olympische Spelen in Londen, waarvan BMW een van de sponsoren is.

Reacties