Eerst was er de schepping van de aarde, daarna de BMW I Vision Circular en weer later BMW I Vision Dee. Nu staat het merk uit Beieren op het punt om de volgende stap te zetten. Met de volgende stap bedoelen om het geweldige, shark nose-achtige, concept tot leven te brengen. BMW Vision Neue Klasse komt in 2025 in de showrooms. Niet als showmodel, maar als auto die je kunt kopen.

En het blijft niet alleen bij deze auto. Je kent misschien wel het verhaal van hoe BMW zich in de jaren zestig en zeventig opnieuw wist uit te vinden onder de naam ‘Neue Klasse’. Tussen 2025 en 2027 wil BMW dat kunstje nog eens opvoeren, maar dan met elektrische modellen. De auto die je hierboven ziet, is één van de zes of zeven nieuwe, elektrische modellen.

Veel meer actieradius in de Neue Klasse

De nieuwe BMW’s komen niet allemaal op hetzelfde platform te staan, maar krijgen wel allemaal hetzelfde eDrive-systeem. Dit wil zeggen: efficiëntere motoren en batterijen die 20 procent meer energiedichtheid hebben dan de huidige e-BMW’s. De sedan hierboven moet 30 procent meer actieradius en 30 procent sneller opladen dan de huidige elektrische Bimmers. We kunnen er nog geen cijfertjes aan hangen, maar het klinkt in ieder geval veelbelovend.

Maar laten we nog even teruggaan naar het ontwerp van de BMW Vision Neue Klasse. Al het chroom is achtergebleven bij het vorige concept. Het grootst gedeelte daarvan is vervangen door led-verlichting of gerecycled plastic. De Hofmeister-knik en de nieren zijn er nog steeds en het hele ding is een heel stuk simpeler dan sommige huidige BMW-ontwerpen. Kuch, XM, kuch. BMW noemt de nieuwe ontwerpstijl ‘duidelijk, elegant en tijdloos is’. Nogal wat anders dan de afgelopen tijd.

Vanbinnen is de BMW Vision Neue Klasse ook goed gelukt

Het interieur is eveneens goed opgedroogd. De deurgrepen die pas naar buiten komen wanneer je er met je hand eroverheen zwaait, komen waarschijnlijk niet op de productieversie. Er zijn gele stoelen die bekleed zijn met corduroy (in een BMW!) en een vierkant stuur met ronde hoeken. Op het stuur kun je met een touch-paneeltje het nieuwe iDrive-systeem besturen. Je kunt het systeem ook aanspreken door middel van je stembanden. Als dat maar goed gaat.

BMW Vision Neue Klasse (2023)

De BMW Vision Neue Klasse is de eerste auto die de nieuwe Panoramic Vision van BMW krijgt. Feitelijk is het een gigantisch head-up display in het onderste gedeelte van de voorruit waar je zaken als de navigatie en muziek kunt regelen. Je bestuurt het systeem met gebaren van ofwel de bestuurder ofwel de bijrijder. In deze vierzitter zou ie 120 millimeter hoog moeten zijn, maar in de productieversie meet ie 80 millimeter van onder naar boven.

Advertentie

Reacties

  • gideon heeft op 4 september 2023 geschreven:

    Ik wou graag in 2030 een bmw kopen, maar zal nu ni meer gaan.

    Reageer
  • Canon-Eye heeft op 4 september 2023 geschreven:

    120 c.q. 80 MILLImeter? Zal wel CENTImeter moeten zijn, denk ik zo…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie