Een schoonheidsprijs verdiende de BMW X1 nooit, als je het ons vraagt. Met z’n lage kin, z’n lange neus en z’n doodse blik ziet ie er toch een beetje uit als een sufferdje. Desondanks verkoopt ie bijzonder goed, en heeft hij nu een kleine makeover gekregen om hem klaar te stomen voor zijn entree op de Amerikaanse markt.

Dé kans voor BMW om het ontwerp flink op te vijzelen, zou je zeggen, maar nee. Er kwamen wat chromen randjes, een paar nieuwe spiegeltjes en – vooruit – iets gewijzigde koplampen, en daarmee was de kous wel af. Tja, waarom zou je een succesformule ook ingrijpend veranderen?

Het schijnt dat BMW in de VS ook een versie van de 28i-motor – de turbo-viercilinder die de zes-in-lijn eerder verdrong – met alleen achterwielaandrijving gaat leveren. Dit in tegenstelling tot hier, waar enkel de vierwielaangedreven xDrive28i te krijgen is. Verdere wijzigingen in het motorenpalet zijn ons niet bekend, maar de auto moet dan ook nog officieel onthuld worden op de autoshow van New York. Later deze week weten we meer.

Reacties

Meer van TopGear