We lieten onlangs de spionagefoto’s al zien, en nu mag hij van BMW dan eindelijk in zijn blootje naar buiten: de nieuwe X3. Is het een kleine X5? Een grote X1? Wie zal het zeggen.

Het vorige model was onooglijker dan de truien van James May, maar deze compleet nieuwe X3 ligt al wat prettiger op het netvlies. Dat niet alleen: hij is tevens een stuk groter en ruimer geworden, maar toch ook lichter. In eerste instantie komt ie slechts in twee motorvarianten: de xDrive20d (184 pk) en de xDrive35i (306 pk). Op beide auto’s vinden we onder andere Auto Start Stop en een achttraps automaat.

Het onderstel van de X3 werd opnieuw ontwikkeld, en voor het eerst gebruikt BMW elektrische stuurbekrachtiging. Het rijgedrag zou door dit alles uitstekend moeten zijn, maar dat roept BMW over elke auto die ze maken. (Ze hebben meestal ook gelijk, daar niet van.) Uiteraard kun je de aanschafprijs weer met gemak verdubbelen met een panoramadak, head-up display, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, meesturende koplampen, en iets genaamd Performance Control. Interessant.

Op de autoshow van Parijs in oktober zullen we de X3 voor het eerst in levenden lijve zien. De marktintroductie volgt zo rond de jaarwisseling. Voor nu kun je deze bewegende beelden vast in je opnemen:

Reacties

Meer van TopGear