Kredietcrisis of niet, BMW introduceert vrolijk de dikke M-versie van de X5 en X6. En gelijk hebben ze! Volgende week debuteren beide powertanks op de autoshow van New York. De concurrentie kan zijn borst nat maken.
 
Beginnen we maar meteen bij de spec’s; identiek voor beide varianten. Voor de aandrijving zorgt een opgefokte 4,4-liter twinturbo V8-krachtbron die voor deze gelegenheid 555 pk op alle vier de wielen overbrengt. Ook het koppel van 680 Nm bij 1.500 (!) krukasomwentelingen spreekt boekdelen. De sprint naar de honderd is dan ook al in 4,7 tellen geklaard. En de topsnelheid? Begrensd op 250 km/u. Maar, er is meer mogelijk.
 
Je kunt namelijk het zogeheten Drivers Package bestellen op beide M-giganten. Nadat je de circuittraining met goed gevolg hebt afgelegd, schroeven de technici de topsnelheid op naar 275 km/u. Het machtige potentieel wordt via een zestraps automaat naar de wielen geleid. O ja, het zijn geen zuinigheidswonderen. Who cares?! Zelfs met een fluwelen rechtervoet verstook je ieder honderd kilometer nog altijd 13,9 liter brandstof.
 
 
 

Reacties

Meer van TopGear