Aanschouw de nieuwe omvangrijke grille van BMW – en de BMW X7 die daar aan vast zit. Een wens van de Amerikaanse markt, vermoeden we. Net als de verwarmde bekerhouders. De BMW X7 moet het opnemen tegen de Range Rover en de Mercedes GLS. Met een lengte van 5.151 millimeter en een breedte van 2.000 millimeter is het BMW’s grootste SUV ooit. Qua breedte wordt hij enkel gepasseerd door de Rolls-Royce Cullinan met 164 millimeter.

Voor een scheutje parkeerangst krijg je een hoop interieurruimte terug. BMW belooft dat zeven volwassenen comfortabel kunnen zitten in de BMW X7. Een opstelling van zes stoelen is ook mogelijk, met twee passagiers per zitrij. Met alle stoelen omhoog kun je achterin 326 liter troep kwijt. Klap de achterste zitrij plat en er ontstaat 2.120 liter ruimte. Luchtvering houdt alles op niveau.

Motoren in de BMW X7

Bij de introductie biedt BMW enkel 3,0-liter zescilinders aan in de kolossale SUV. De 3,0-liter benzinemotor in de BMW X7 xDrive40i produceert 340 pk en daarmee stuift de SUV in 6,1 seconden naar de 100 km/u. De 30d-dieselmotor geeft je 265 pk om mee te werken. De snelste BMW X7 is de M50d. Zijn diesel produceert 400 pk en in 5,4 seconden sprint je naar de 100 km/u. De top is afgeregeld op 250 km/u. Een V8-benzineversie zal ongetwijfeld volgen.

Standaard rolt de BMW X7 op 20-inch wielen. Opteren voor 21-inch spul kan, net als 22-inch spul. Automatische airconditioning met vier zones, sfeerverlichting en een driedelig panoramadak zitten altijd standaard op de auto. Het navigatiescherm is standaard 7-inch groot, maar dit kun je met een zakje geld laten groeien naar 12,3 inch.

Optioneel levert het merk airconditioning met vijf zones. Ander leuk speelgoed zijn een Sky Lounge-panoramadak met meer dan 15.000 verlichte grafische patronen, bedieningselementen met glazen afwerking en een Bowers & Wilkins Diamond-audiosysteem.

Wanneer komt de BMW X7?

De introductie van de nieuwe BMW X7 vindt plaats in maart volgend jaar. De enorme SUV rolt van de band in een fabriek in Amerika. De prijzen volgen nog, maar begin vast met sparen voor de wegenbelasting: de benzineversie weegt 2.395 kilo en de M50d tikt zelfs de 2.535 kilo aan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie