Aanschouw, in alle officieelheid, eindelijk de nieuwe BMW Z4 vanuit alle hoeken. Hij heeft wat weg van de oude Mercedes SLK, of ligt dat aan ons? De BMW Z4 Concept stond krachtiger op z’n pootjes, naar ons idee. Maar, hoe vaker je naar de Z4 kijkt, hoe aangenamer ie wordt.

De BMW Z4 deelt, zoals je weet, zijn platform met de aankomende Toyota Supra. Waarvan we hopen dat de verhoudingen iets beter in orde blijven. Ongeacht wat je van de koets vindt, achter de rits is het allemaal kits. Daar heeft BMW goed zijn best voor gedaan.

Specificaties BMW Z4

De zes-in-lijn (juich hard) produceert 340 pk en in slechts 4,6 seconden sprint deze BMW Z4 M40i naar de 100 km/u. De topsnelheid is ongetwijfeld begrensd op de 250 km/u. De aandrijving gaat naar de achterwielen, waar een M Sport-differentieel de krachten de juiste kant op stuurt. De bestuurder en zijn passagier zitten precies in het midden van de Z4 voor een goede gewichtsverdeling.

Elektronisch instelbare dempers, M Sport-remmen en een relatief lichte softtop (in plaats een van metalen klapdak) getuigen van BMW’s inzet om een goed sturende roadster te maken. Iets wat bij de vorige BMW Z4’s nog weleens niet de prioriteit leek te zijn.

Helemaal hoteldebotel van deze BMW Z4? Dan moet je nog eventjes wachten. De wereldwijde introductie vindt pas plaats in de lente van 2019.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie