Een auto die het opneemt tegen een straaljager is al lang niet zo bijzonder meer. De afgelopen maanden hadden we een Lamborghini tegen een Tornado, in oktober trad een Bugatti Veyron in het strijdperk met een Typhoon, en toen Spyker nog meedeed in de Formule I heeft het de strijd aangebonden met een Nederlandse F16.

Maar het kan altijd nog spectaculairder. Wat dacht je van een dragrace tussen een Boeing 777 en een bolide uit de A1GP? Dat is precies wat er deze week heeft plaatsgevonden in Nieuw-Zeeland, op het vliegveld van Auckland.

Om de A1GP ook aan de andere kant van de wereld wat bekender te maken, nam Johnny Reid van Tem New Zealand het op tegen de Boeing van de plaatselijke luchtvaartmaatschappij. En het moet gezegd, Reid heeft het vliegtuig aardig bij kunnen houden. In eerste instanie had hij op de vochtige startbaan moeite om voldoende grip te krijgen, maar bij de tweede poging wist hij de Jumbo te achterhalen vlak voordat deze het luchtruim koos.

Over twee weken slaat de A1GP zijn tenten op in het Nieuw-Zeelandse Taupo. En daar moet natuurlijk wel een beetje publiek zitten. Het is niet voor niets de eerste race waarin alle auto’s op een nieuwe brandstof op basis van ethanol rijden.

Filmpje:

Reacties