In de Inside Man vraagt politieonderhandelaar aan een van de gijzelnemers als pure bluf om de trekker over te halen en hem neer te schieten. Uiteraard gebeurt dat niet, want de onderhandelaar is de hoofdpersoon. In de video hieronder had de filmer helaas niet genoeg Main Character-energy om succesvol te bluffen. De man vraagt de politie om een boete – en die krijgt hij ook.

Het verhaal speelt zich af in New York. Een man loopt er met de fiets in de hand over straat. Hij ziet hoe verschillende politieauto’s half op de stoep geparkeerd staan. Ook voor dienstauto’s is dit verboden. Wanneer nog een Ford Explorer van de NYPD op het trottoir wil parkeren, gaat de voetganger recht achter de politieauto staan om hem te blokkeren. ‘Dit is een brandkraan en een stoep. Je kunt hier niet parkeren’, zegt de persoon.

Feitelijk gezien heeft het bijdehandje met de fiets gelijk. Of het handig is om hierover te discussiëren met een agent, dat laten we even in het midden. De agent beticht de filmer ervan dat hij op de stoep fietst. Uit de beelden blijkt dat de burger geen enkel moment op de fiets. En dan komt de voorzet op de agent: ‘Als je me een boete wil geven, geef dan een boete.’

De boete voor het fietsen op de stoep

Vervolgens loopt de agent weg en vraagt de menselijke blokkade nog een keer: ‘Krijg ik een boete?’. De agent deelt tóch een bon uit voor het fietsen op de stoep. Volgens het wetboek van New York is de maximale boete voor het fietsen op de stoep 100 dollar. In een reactie op het filmpje zegt het politiekorps dat het parkeren in New York ‘een voortdurende uitdaging’ is voor de agenten omdat er zo weinig ruimte is.

De beboete voetganger heeft inmiddels een aanklacht ingediend en wil zijn dagvaarding aanvechten, al is dat niet om onder de boete uit te komen. ‘Als ik de zaak niet win, betaal ik de boete gewoon en ben ik geïrriteerd, maar het leven gaat door’, zegt de wandelende fietser tegen Hell Gate.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie