Een gewaagde overval die niet helemaal volgens plan verloopt waardoor de boef uit een rijdende vrachtwagen op de auto van zijn handlanger moet springen om te ontkomen. Als iemand nog iets over familie zou roepen, zou het zo een scène uit The Fast and the Furious zijn, maar dat is het niet. De omschreven gebeurtenissen hebben vorige week echt plaatsgevonden in de buurt van Parijs.

Om het nog even wat stereotyperender te maken, hadden de boeven het gemunt op twee vrachtwagens vol champagne. Je kunt je afvragen wat je daar in vredesnaam mee Moët, tot je hoort dat de waarde van de twee opleggers 600.000 euro was. De dieven hadden de vrachtwagens succesvol gejat, maar ze hadden geen rekening gehouden met de GPS-trackers.

Springen uit een rijdende vrachtwagen

Zo’n 20 kilometer van Parijs signaleerde de politie de twee vrachtwagens. Volgens HLN probeerden de boeven de politie eerst af te schudden met wilde manoeuvres. Uiteindelijk sprong één van de boeven uit een (langzaam) rijdende vrachtwagen over op de auto van een handlanger. Het is niet bekend of dit een zwarte Honda Civic met groene neonverlichting was.

Als je je trouwens nog eens lekker oud wilt voelen, moet je eens kijken waar Toretto en zijn kompanen gevangenisstraffen voor riskeren in het eerste deel van de F&F-reeks. De gestolen goederen zijn onder meer een televisie van Panasonic met een ingebouwde videobandspeler en bandrecorders. Serieus: het waren nog niet eens DVD-spelers. Zo oud is die film inmiddels.

De vluchtauto wist de politie af te schudden en de tweede vrachtwagen kon blijkbaar in de chaos ver genoeg ontkomen zodat de chauffeur veilig kon uitstappen om ook te vluchten. Hij liet de truck achter bij een afrit verderop. De lading champagne was flink geschud, maar verder onbeschadigd. Zo’n uitkomst is best een sjampoepeltje waard.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear