Ondanks de zware tijden voor autobouwers nu, houdt Porsche vast aan zijn traditie om elk jaar zijn medewerkers een flinke bonus mee te geven. En aangezien 2019 een erg goed jaar was met een recordomzet van ruim 28 miljard euro, bedraagt de bonus voor Porsche-medewerkers bijna 10.000 euro. Momenteel heeft Porsche ruim 35.000 mensen in dienst, dus dat is een flinke uitgave. ‘Solidariteit in onze samenleving is belangrijker dan ooit’, zegt voorzitter van bestuur Oliver Blume.

Elke medewerker, waarbij het niet uitmaakt of hij of zij aan de fabrieksband staat of achter een computer zit, krijgt een bonus van 9.000 euro en een bijdrage van 700 euro voor het pensioen. Daarbij vraagt Porsche aan elke medewerker om te overwegen een deel te doneren aan een goed doel dat helpt bij de bestrijding van het coronavirus. Ze adviseren om in ieder geval 589 euro te doneren, zodat de bonus uitkomt op 9.111 euro, net als in 2017.

Porsche verkocht vorig jaar 280.800 voertuigen; een toename van 10 procent, waarbij de winst uitkwam op 4,4 miljard euro. Dit jaar zal een zwaarder jaar worden voor Porsche, aangezien alle verkopen momenteel instorten. Welk effect dat op de bonus voor Porsche-medewerkers zal hebben, merken we over een jaar.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie