Lynch ons niet voor de volgende uitspraak: er is niets mis met belasting betalen. Belasting is de reden dat onze wegen beter zijn dan die in Namibië, bijvoorbeeld. Maar op dit moment zijn wij als automobilist misschien wel érg vrijgevig.

Dit jaar tikten we in Nederland 1,64 miljard euro aan BPM af. Dat is 287 miljoen euro meer dan in dezelfde periode van 2017, een stijging van de BPM-inkomsten van 21,2 procent. Van januari tot en met augustus zijn er ruim 334.000 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is 15,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De BPM-inkomsten stijgen dus harder dan het aantal verkochte auto’s. Volgens VWE Automotive, de producent van de cijfers, is de stijging opvallend omdat het aantal elektrische auto’s toeneemt en de auto’s schoner worden. En minder uitstoot betekent minder BPM. We hebben dus duurdere auto’s of meer opties besteld dit jaar.

Over elk van de drie verkochte Bugatti’s werd maar liefst 174.000 euro aan BPM afgedragen. Deze auto’s houden het record voor het hoogste BPM-bedrag van dit jaar.

Foto: Thom Paanakker

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie