Met 5 km/u clippen op de boulevard en vervolgens met 350 km/u naar huis ploffen? In de Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio kan het. Het is daarmee de snelste vierzits cabrio ter wereld.

Het because we can-project is gebaseerd op de Mercedes S 63 4Matic. Brabus boort de V8 op van 5,4 liter naar 5,9 liter. Koolstofvezel inlaten, nieuwe turbo’s en speciale katalysatoren zorgen dat de motor goed kan ademen. De lucht die uit de turbo’s komt, gaat door een hittewerende, goudgewrapte buis de motor in. Dat allemaal om tot de 850 pk en 1.450 Nm te komen, genoeg om je grijze sjaal weg te blazen. De Brabus 850 Cabrio is daarmee de snelste en krachtigste vierzits cabrio van dit moment.

De Brabus 850 Cabrio schiet vanuit rust in 3,5 seconden naar 100 km/u. Na 9,4 seconden staat de teller op 200 km/u. De topsnelheid is gelimiteerd tot 350 km/u omdat de banden het anders niet aankunnen.

Heel subtiel allemaal, die snelste vierzits cabrio

De vierzits bruut maakt natuurlijk een flink kabaal. Dat is fijn, maar je moet ook thuis kunnen komen zonder de buurt wakker te maken. Daarom installeert Brabus een vlinderklep in de uitlaat. In de Coming Home-stand is de uitlaattoon zelfs subtieler dan standaard.

Verder strooit Brabus nog met wat koolstofvezel om de 850 Cabrio op te leuken aan de buitenkant. Je kunt de Brabus 850 Cabrio zo bestellen, of zelf met je S 63 4Matic langs de tuner rijden om het speelgoed te laten installeren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)