De vorige Mercedes-AMG A 45 had 381 pk. De nieuwe A 45 moest daar dus eigenlijk overheen, en dat gaat ie dan ook doen: met 421 pk. Het enige nadeel hiervan: zo ontstaat er een aardig gat met het huidige topmodel, de A 35. Ah, dacht Brabus, maar daar weten wij wel wat op. Maak kennis met de Brabus A 35, die hardop grinnikt om de 306 pk van de standaardauto.

Door aanpassingen aan de motorelektronica – injectie, ontsteking, turbodruk – en een nieuw sportuitlaatsysteem stijgt het vermogen van de Brabus A 35 naar 365 pk (of, als je wilt, 350 pk). Het koppel gaat van 400 naar 460 Nm. Hierdoor slinkt de 0-100-tijd van 4,7 naar 4,4 seconden en zullen tussensprintjes vooral ook een stukje woester zijn. De topsnelheid blijft gehandhaafd op 250 km/u middels een begrenzer, al haalt Brabus die vast voor je eraf als je het lief vraagt.

Andere wijzigingen aan de Brabus A 35

De zeventraps transmissie en de 4Matic-vierwielaandrijving bleven ongemoeid. De overige aanpassingen betreffen vooral het uiterlijk van de Brabus A 35. Spoilers, uitlaatsierstukken en de bekende Monoblock-wielen (19-inch, met Pirelli P Zero’s) zorgen voor een dikker voorkomen. In het interieur vinden we sierlijsten, flippers, pedalen en nog wat extraatjes – al kan Brabus ook een compleet nieuw interieur in leer en/of alcantara voor je verzorgen.

De Brabus A 35 maakt zijn debuut op de autoshow van Frankfurt. De prijzen zijn op aanvraag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)