‘De Brabus 800 is de perfecte keuze voor elk terrein en elke uitdaging!’ schreeuwt de online brochure van deze Brabus Mercedes-AMG GLE met 800 pk. Grappig – waarom monteren ze dan geen 24-inch velgen en een koolstofvezel bodykit onder Dakar-racers? Goed, we staan Brabus wat overdrijving toe – dat staat ze immers wel.

Brabus weet inmiddels dondersgoed hoe ze 800 pk uit de 4,0-liter V8 van AMG moeten pulken en hier doet de tuner het nog eens. Bovendien biedt de V8 in de Brabus Mercedes-AMG GLE nu 1.000 Nm. De oude 0-100-tijd van 3,8 seconden lijkt nu een eeuwigheid. Oké, misschien is dat wat overdreven (laat ons ook eens), maar de nieuwe sprinttijd van 3,4 seconden is op z’n minst indrukwekkend te noemen.

De topsnelheid van de Brabus Mercedes-AMG GLE

De topsnelheid valt ons wat tegen, als we eerlijk zijn. Die is met 280 km/u gelijk aan de oude. Aardig voor je buren is de ‘Coming Home’-modus. Hierbij wordt de uitlaat stiller als je in de buurt komt van je huis. Uiteraard is er verder genoeg koolstofvezel, wat rode accenten en optioneel pakken ze het interieur voor je aan. Overigens noemt Brabus het zelf een ‘Brabus 800’, net als de Brabus 800, de Brabus 800 en de Brabus 800. Goed, snap je gelijk waarom wij het gewoon een GLE noemen.

Advertentie

Reacties

  • Trixie heeft op 28 juli 2021 geschreven:

    in de categorie “Poepende Hond Design” is dit toch wel de meest …. Brabus achtige. Het heeft wel wat, maar mooi is anders. Loffelijk van Mercedes en Brabus dat ze ook auto’s leveren voor mensen met heeeel veel geld en heeeel weinig smaak.

    Reageer
  • Chris heeft op 27 juli 2021 geschreven:

    Stijl? Zeer ordinaire stijl wordt waarschijnlijk bedoelt.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie