Voor sommige mensen is luxe gewoon meer. Meer power, meer velg en meer leer voor het interieur. Praktisch nut en smaak zijn daar volledig ondergeschikt aan. Je kijkt hier naar de nieuwste Brabus 800, die in dit geval gebaseerd is op de Mercedes-Maybach GLS 600 – de grootste en meest luxe SUV van Mercedes. Omdat Brabus alle modellen tegenwoordig ‘800’ noemt, houden we het bij deze op de Brabus Mercedes-Maybach GLS 800.

De nieuwe Brabus krijgt meer power, uiteraard. De V8 produceert nu geen 550 pk meer, maar een mooie ronde 800 pk. Het koppel is nu 950 Nm. De 0-100-tijd is slechts 4,5 seconden en de topsnelheid is 300 km/u. Die laatste is begrensd, waarschijnlijk omdat de GLS zoveel weegt als een klein dorp. Naast de motor pakte Brabus ook de uitlaat aan voor een sportiever geluid. Uiteraard is er een thuiskomfunctie zodat je je buren niet telkens wakker maakt.

Uiteraard is er genoeg uiterlijk vertoon in, op en aan de Brabus Mercedes-Maybach GLS 800. Naast een hoop extra koolstofvezel monteert de tuner 24-inch putdeksels onder de GLS. Het interieur kun je als klant zelf samenstellen, maar voor deze demo ging deze Duitse tuner voor een knaloranje interieur. Het is, eh, vrij heftig. De prijzen van de ombouw van normale Maybach naar Brabus Mercedes-Maybach GLS 800 zijn niet openbaar bekend.

Advertentie

Reacties

  • Tja heeft op 12 november 2021 geschreven:

    En vooral populair bij mensen die “minder minder minder” roepen…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie