Een tip voor een leuke dansschool, de voordelen van bokslessen en advies bij een sportblessure. Dat is wat je nu te zien krijgt als je naar de site van BRL V6 probeert te gaan. Veel meer dan een paar losse nieuwsartikelen en wat aardappelfilmpjes is er niet meer over van de ooit zo veelbelovende raceklasse. Benelux Racing League V6 werd in 2003 opgericht door ondernemer Harry Maessen en maakte een vliegende start. Er werden races gereden op Spa, Zandvoort, Zolder en Oschersleben.

De raceauto’s voor BRL V6 kwamen van Weytech Technical Assistance. Zij bouwden buizenframes met daarin een 4,0-liter V6 van Ford met 325 pk en 440 Nm. Alle auto’s kregen een Mondeo-koets en wogen 925 kilo. Op het hoogtepunt racete de BRL V6 in hetzelfde weekend als de A1GP. Bekende namen als Jan Lammers en Jeroen Bleekemolen raceten in de klasse, de ene als gastrijder en de andere als vaste deelnemer.

In 2011 ging de raceklasse over naar de ovaal van Raceway Venray. In 2014 verkocht Maessen de auto’s aan de organisatie van het racefestival Acceleration 2014 (met onder andere optredens van David Hasselhoff). Hier werden de Mondeo-koetsen vervangen door die van pick-ups. Deze klasse was maar één jaar gegund door een gebrek aan animo. Maessen kocht vervolgens de auto’s weer terug. In 2015 waren ze nog eens te zien tijdens een demo in Venray, maar dat was het ook wel.

Waar zijn de auto’s van BRL V6 nu?

Twintig auto’s bestaan nog, en zijn zelfs te koop. Barry Maessen, de zoon van Harry, biedt ze aan op zijn Facebook-pagina. De auto’s zijn voorzien van polyester pick-up-koetsen en staan op Hoosier-banden. Voor een prijs zul je contact op moeten nemen met Barry. Nog even 19 anderen zoeken en samen de klasse nieuw leven inblazen? Meer foto’s zijn momenteel helaas even niet beschikbaar, maar de onderstaande video geeft een aardige indruk.

BRL V6 op Zandvoort

Thanks Duncan voor de tip!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie