Zie hier: de enige acceptabele caravan voor deze zomer. De Bruder EXP-6 is de Land Rover Defender onder de caravans. Ruig, een beetje lomp en perfect voor avontuur. Hij is vooral gewoon erg cool. En het grootste voordeel: hij kan offroad. Dan zit je ons tenminste niet in de weg op de Autobahn. Iedereen wint!

De ruige caravan heeft vier dikke offroad-wielen die allemaal onafhankelijk geveerd zijn. Je kunt de hoogte zelf instellen dankzij de luchtvering. Op de snelweg zet je hem wat lager voor stabiliteit, en ga je ploegen, zet hem dan wat hoger. Het interieur van de Bruder EXP-6 is een stuk minder ruig. Een bankstel, tv en zelfs airconditioning zorgen dat je tot rust komt na een dagje door de kuilen stuiteren. Zorg wel even dat je je servies goed vastzet.

Hoe groot is de Bruder EXP-6?

De Bruder EXP-6 is 6,7 meter lang en 1,92 meter breed. Hij weegt een pittige 1.680 kilo, dus zorg voor een goede trekauto. Kies er maar een uit ons lijstje van de 8 beste auto’s om op Pokémon-jacht te gaan. In Amerika mag je zo’n 68.000 dollar neertellen voor de Defender-achtige caravan, dat is omgerekend zo’n 61.000 euro.

Reacties

  • Else Verburg heeft op 11 april 2017 geschreven:

    Wat een gave caravan! Ben al tijd op zoek naar goede offroad overnachting. Daktent wil ik niet. Iets erachter wel. Tot nu toe was de three dog de beste keus, maar nu ik deze heb gezien weet ik het wel. VW camper verkopen, boot verkopen en dan de Bruder exp-6 kopen. Maar nu de hamvraag….Waar is hij te koop in Nederland?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear