Wat crisis? De waanzinnige Bugatti 57S Atalante uit 1937 die in 1955 werd gekocht door Dr. Harold Carr, is in originele staat afgelopen zaterdag geveild door Bonhams op de Parijse Rétromobile en daar van eigenaar verwisseld voor niet minder dan 3,4 miljoen euro!
 
Na het overlijden van de eigenaar werd de Bugatti ‘dans son jus’ gevonden in de garage onder een dikke laag stof. Het veilinghuis gaf van te voren een geschatte opbrengst aan van 2,75 tot 4 miljoen euro. Dat de auto zoveel geld waard is, komt omdat er slechts zeventien stuks van gemaakt zijn.
 
De kersverse eigenaar zal een keuze moeten maken om de auto in originele staat te houden of volledig te restaureren. De auto verdient overigens het eerste. In ieder geval is bekend gemaakt dat deze bijzonder Bugatti in de huidige staat op Pebble Beach zal worden getoond.
 
Op veiling van Bonhams werden behoorlijk wat items verkocht. Niet alleen complete auto’s waaronder een aantal zeer bijzondere exemplaren, maar ook diverse automobilia. Zo konden liefhebbers bieden op de originele schaftsirene die sinds de jaren dertig op de Renault-fabriek in Billancourt heeft gestaan. Dit ‘kleinood’ leverde toch nog 12.650 euro op!
 
Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie