Er zijn lekken en er zijn stortvloeden. De premature onthulling van de Bugatti Centodieci valt in de laatste categorie. Er lekt geen klein fotootje of een koplampje dat onder een doek uitsteekt, neen, de hele fotoserie staat al op het internet. De Bugatti Centodieci zou naar verluidt 8 miljoen euro kosten en in een oplage van 10 worden gebouwd.

De Bugatti Centodieci is het nieuwste model van het Franse hypercarmerk. Informatie ontbreekt (weet je, doe dat er dan ook gelijk bij), maar je kunt wel met redelijkheid stellen dat onder de witte koets de techniek van de Chiron schuilt. Reken op 1.500 pk uit een W16-motor met vier turbo’s en een topsnelheid van meer dan 400 km/u.

Centodieci betekent honderd-en-tien in het Italiaans. De Bugatti Centodieci is dan ook een hommage aan de EB110, de eerste hypercar van Bugatti. Waarom een Italiaanse naam voor een Frans automerk? De EB110 werd in Italië gebouwd, omdat ze daar wel wisten hoe je supercars in elkaar draait.

De nieuwe Bugatti wisselt zijn elegante lijnen in voor luchtbogen, scherpere punten, spoilers en gaten. De kenmerkende boog op de zijkant verdwijnt en vijf gaten naast de zijruit (hoe veel duidelijker wil je de verwijzingen naar de EB110 Super Sport hebben?) komen ervoor in de plaats. We maken vast een hoop mensen boos als we zeggen dat de achterkant iets wegheeft van een in de breedte uitgerekte Twizy.

Je herkent diverse andere elementen van de EB110, zoals de kleinere hoefijzer-grille, de luchthapper onder de deuren en de flinke diffuser achter. Morgenavond trekt het merk officieel het doek van de Bugatti Centodieci, waarna hij het hele weekend te zien in tijdens de Concours d’Elegance in Pebble Beach. Dan komen ook de specificaties vrij.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie