Het moment van de waarheid: gaan elektrische auto’s voorgoed voorbij aan de ouderwetse verbrandingsmotor? Om antwoord op die prangende vraag te geven, zette Hagerty het summum van de auto-industrie op de dragstrip. Wie voltooit de kwartmijl het snelst? De deelnemers: de Lucid Air Sapphire, Tesla Model S Plaid, Bugatti Chiron Pur Sport.

Het is misschien wel de belangrijkste dragrace van de afgelopen en voor de komende tijd. Nu Bugatti is samengegaan met Rimac, is de kans groot dat de volgende Bugatti elektrisch of hybride is. Dit zou dus zomaar de laatste keer kunnen zijn dat een nieuwe volbloed benzineslurper het opneemt tegen elektrische equivalenten. Tenzij John Hennessey of Christian von Koenigsegg om de hoek komen kijken.

Specificaties van de drie auto’s

Bugatti brengt de Pur Sport-versie van de Chiron mee. Die heeft een vermogen van 1.500 pk. Van 0 naar 100 km/u doet ie in 2,3 seconden en door naar de 300 km/u duurt tien seconden langer. Daartegenover (of eigenlijk naast) zet Lucid de Air Sapphire. De vierdeurs elektrische auto pompt 1.200 pk uit drie elektromotoren. Als laatste hebben we de Tesla Model S Plaid, die heeft 1.020 pk tot zijn beschikking.

Bekijk hieronder wie van de drie het snelste is over 402 meter. Wat we alvast weggeven, is dat het nogal frustrerend is om te zien dat de coureur van de Chiron het vermogen niet lekker naar het asfalt krijgt. Daar vallen nog wat hondersten van een seconde te winnen, vermoeden we.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie