Het is makkelijk om naar de Bugatti Chiron te wijzen en lacherig te doen dat hij niet meer de snelste auto ter wereld is. En dat kleine autobouwers als Koenigsegg en Hennessey de auto inhalen of in dreigen te halen. Maar het klinkt misschien gek: bij de Bugatti Chiron draait het niet allemaal om snelheid.

Geen enkele andere auto haalt met hetzelfde gemak die bloedstollende snelheden. Het karakter van de W16 kun je niet evenaren met een V8. En al helemaal geen enkele andere auto doet het met hetzelfde comfort. Of dezelfde finesse. Het is boven alles een formidabele cruiser. Daarom is het een vreemde keuze om een hardere circuit-versie van de hypercar te maken.

En toch is hij er: dit is de Bugatti Chiron Sport. Om te beginnen zijn de dempers 10 procent harder. De circuitvriendelijke uitvoering is 18 kilo lichter dankzij lichtgewicht wielen, koolstofvezel stabilisatorstangen, een koolstofvezel plaat bij de intercooler en koolstofvezel ruitenwissers. Vooral dat laatste zal een grote impact hebben.

De achterruit is lichter en ook het uitlaatsysteem is aangepast, waardoor je nu vier uitlaatstukken ziet. De Bugatti Chiron Sport stuurt directer en ook het differentieel werd lichtelijk aangepast. De Chiron heeft nu Dynamic Torque Vectoring.

Meer vermogen voor de Bugatti Chiron Sport?

Meer vermogen? Laten we de rotatie van de aarde lekker intact laten. Nee, 1.500 pk blijft het magische getal van de quad-turbo W16-motor. In 2,5 seconden zit je op 100 km/u en de topsnelheid ligt voorlopig op 420 km/u. Wat dat kost? De basisprijs is 2,65 miljoen euro, zonder belastingen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie