Het ding met high-end speakers is dat ze nou niet altijd per se mooi zijn. Ze zijn vooral opvallend en in de meeste gevallen groot. We snappen het wel, want als je een fortuintje neerlegt voor speakers, dan wil je dat je bezoekers er iets over zeggen. Of je wilt in ieder geval dat ze er niet uitzien als een setje JBL-speakers. Hetzelfde geldt voor deze speakers van Bugatti en Tidal. Het ontwerp is op z’n minst uitgesproken te noemen. Officieel heet de speaker ‘The Royale’. Precies, naar die waanzinnig fraaie Bugatti-limousine uit de jaren ’20 – ze zijn over die speakers dus kennelijk best tevreden.

Klanten moeten eerst kiezen of ze één kleur willen of een two-tone-lak. Binnen die thema’s zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos als het gaat om kleuren en materialen. Koolstofvezel, leer, gepolijst metaal of aluminium – het is allemaal mogelijk. In elke speaker zitten 4 woofers ingebouwd, er zitten nog twee woofers aan de buitenkant, er is een midrange-speaker en nog een tweetertje. Leg maar een dempend matje in je besteklade, want die ga je wel horen. Om hoeveel watt het gaat, zeggen ze niet.

Wat kosten de speakers van Bugatti en Tidal?

Als we voor het einde van 2020 nog even een cliché mogen aanhalen: als je het moet vragen, kun je het niet betalen. Dit zijn speakers voor mensen die een auto kopen van 2,5 miljoen euro. Klinkt duur, dus. Van de zwarte speakerset ‘Edition Noir’ bouwt Tidel maar 15 stuks. Hetzelfde geldt voor de witte ‘Edition Blanc’ van Bugatti en Tidal. Die zullen nog wel iets meer kosten.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie