Al enige tijd is Bugatti – de maker van Chiron die 480 km/u kan – aan het plagen met het idee dat ze een tweede lijn auto’s willen uitbrengen. Een speelkameraadje voor de Chiron – dat veroorzaakt nogal wat reuring en speculatie op het internet. Zou het een nieuwe Atlantic zijn? Een elektrische auto? Of – laten we hopen van niet – een SUV? Niemand buiten Bugatti weet het. Of zou het merk plots een effectbal werpen en met een vrachtwagen komen?

Ontwerper Prathyush Devadas zet daar zijn geld op in. Of hij vindt het in ieder geval een leuke gedacht om mee te spelen. Hij sleep zijn digitale potlood en maakte deze gedetailleerde renders. Stel je voor dat dit ding plots opdoemt in je binnenspiegel, dan kijk je wel een tweede keer. De naam van deze (voor nu?) fictieve vrachtwagen is de Bugatti Hypertruck.

Devadas gebruikt voor de Hypertruck enkele belangrijke kenmerken van Bugatti, bijvoorbeeld de hoefijzer-grille en de grote C-vorm in het zijaanzicht, met daarin een glazen cabine voor de bestuurder. De achtwieler ziet er futuristisch en doelbewust uit. En vanuit sommige hoeken een beetje als een bluetooth-speaker. Waar het vermogen vandaan komt, zegt de ontwerper niet. Waarschijnlijk uit een W16-motor. Of twee.

Reacties

  • Monique Feys heeft op 21 maart 2020 geschreven:

    Amai zo speciaal

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 20 maart 2020 geschreven:

    Ik vrees dat Saurons toren is omgevallen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)