Aanschouw, nietig persoon: dit is de Bugatti La Voiture Noire. Inderdaad: de Bugatti De Zwarte Auto. Het is een moderne interpretatie van de Bugatti Type 57 SC Atlantic, waarvan het merk er slechts vier bouwde tussen 1936 en 1938. Van deze extreme Bugatti La Voiture Noire met zes uitlaten zal er maar één bestaan. De Bugatti La Voiture Noire is geen bloedsnel circuitmonster, maar ‘een coupé met het comfort van een limousine en de kracht van een hypercar’, aldus Bugatti-baas Stephan Winkelmann. Vandaar ook dat het merk niets deed aan het vermogen. Onder de heftige koets schuilt dezelfde 8,0-liter W16 als in de Chiron. De beul met vier turbo’s produceert ook hier 1.500 pk en 1.600 Nm. Sterker nog: in het persbericht praat Bugatt niet eens over de topsnelheid van de La Voiture Noire, of andere vulgaire zaken als sprinttijden. Het enige wat ze aanhalen, is de topsnelheid van 220 km/u die de Bugatti Type 57 SC Atlantic haalde, zo’n 80 jaar geleden. Want dat is het stralende middelpunt: de zeldzame coupé uit de jaren dertig.

Bugatti La Voiture Noire vs Type 57 SC Atlantic

Neem even de tijd om de twee naast elkaar te bekijken en je ziet duidelijk waar de ontwerpers heen gingen. De basis van de Bugatti La Voiture Noire is overduidelijk een Chiron, maar de aanpassingen gaan ver. De lijn over het midden van de auto valt het meest op – en kijk even hoe mooi deze overgaat in de ruitenwisser.
De geaccentueerde tankdop, de golvende lijn op de achterkant en de overdaad aan uitlaten zijn ook overduidelijke knipogen naar het verleden. Het team achter de Bugatti La Voiture Noire wilde de achterkant dichtmaken, maar de W16 moest ook zijn hete lucht kwijt. De kleine gaatjes achterop zijn de oplossing.

Bugatti La Voiture Noire: de prijs

Wil je er eentje? Dat is even balen: Bugatti bouwt dus slecht één exemplaar. Hij kost 11 miljoen euro zonder belastingen én hij is al verkocht, aan ‘een Bugatti-liefhebber’. Een typegoedkeuring is nog niet afgegeven, dus het is niet zeker of deze auto überhaupt de weg op mag.
Advertentie

Reacties

 • NEUKJEMOEDER heeft op 15 juni 2021 geschreven:

  koop hem dan gewoon

  Reageer
 • Luca heeft op 23 mei 2019 geschreven:

  Ik wil het omdat ik ontzettend veel van auto’s houd en omdat mijn vader bij een autozaak heeft gewerkt

  • NEUKJEMOEDER heeft op 15 juni 2021 geschreven:

   koop hem dan gewoon

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie