Oei, dat is pijnlijk. Een Bugatti Veyron neemt in onderstaande video een hap met hooi, nadat de bestuurder zich verremt. Het gebeurde tijdens een meeting van The Supercar Owner Circle in Gstaad, Zwitserland. De Veyron mocht zijn vermogen loslaten op een landingsbaan. De oorzaak is niet helemaal bekend. Misschien dat de remmen nog koud waren, of de bestuurder onderschatte het accelererende vermogen van de ooit snelste auto ter wereld.

Op het eerste oog lijk het hier te gaan om een Veyron L’Or Blanc. Deze extreem zeldzame auto is het resultaat van een eenmalige samenwerking tussen Bugatti en de Duitse serviesboer Königliche Porzellan Manufaktur uit Berlijn. Je raadt het al, of misschien ook niet: deze 1.001 pk sterke olifant hangt vol met porseleinen inzetstukjes, wat hem dus vrij kwetsbaar maakt. De L’Or Blanc (dat betekent letterlijk ‘Het Witte Goud’) kostte bijna tien jaar geleden 2 miljoen euro. Wat de waarde nu is, wordt pas duidelijk als de eigenaar hem zou verkopen.

Het lijkt echter niet om een echte L’Or Blanc te gaan. De kleuren zijn namelijk omgedraaid. Ter referentie hebben we de foto’s van de echte in de galerij hierboven gezet.  Cars in Zurich filmde de crash. Hij vertelt aan TopGear dat de Veyron op het oog geen schade had door de crash met de hooibalen.

Bugatti Veyron crasht tegen hooibalen

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie