Als je – net zoals te veel verzamelaars – je peperdure hypercar het daglicht niet gunt, hem in een verwarmde garage zet en er nooit mee rijdt, maakt het dan überhaupt iets uit hoe hard het ding kan of welke motor voor de aandrijving zorgt?

Of wat dacht je van dit dilemma: zou je liever een echte Bugatti Veyron met W16-motor willen waar je niet in mag rijden, of deze bijzondere replica? Je kijkt naar de enige voorwielaangedreven Bugatti Veyron ter wereld. En tevens de enige waarbij je mensen op de achterbank kwijt kunt.

Deze Bugatti Veyron is een replica op basis van een Mercury Cougar uit 2002. Waar de zestiencilinder bij een normale Veyron alle ruimte voor een achterbank opslokt, ligt de V6-benzinemotor bij deze auto voorin; en is er achterin dus ruimte voor extra passagiers. De actieve achterspoiler, die uitklapt bij hoge snelheden, werkt echt.

Volgens de verkoper in Orlando is de auto 125.000 dollar waard. De verzekeraar lijkt het daarmee eens te zijn, want die verzekerde de auto voor 120.000 dollar. Het is onmogelijk om te zeggen hoeveel tijd en geld er verdween in de replica, maar we moeten zeggen dat hij er verdraaid goed uitziet als je bedenkt wat het startpunt was.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie