De geruchten over een Bugatti-SUV zorgen voor meer luchtverplaatsing dan de vier turbo’s op de W16-motor van de Chiron. Grote baas Stephan Winkelmann bevestigde even terug dat er géén SUV van Bugatti komt. Of… toch wel? Volgens het Australische CarAdvice is het nog niet per se uitgesloten dat Bugatti’s tweede model een hoogpotige veelzitter wordt.

Wat wel zeker is, ongeacht welk type auto het wordt, is dat een nieuwe Bugatti niet op een bestaand platform van de Volkswagen Groep komt te staan. Dus als het een SUV wordt, krijgt hij niet het platform van de Audi Q8, Porsche Cayenne, Lamborghini Urus of Bentley Bentayga. Het merk zal in elk geval een eigen platform ontwikkelen. Wat Bugatti’s tweede model precies voor type auto wordt, is nog volstrekt onbekend.

‘Bugatti is klaar voor een tweede model. We moeten kijken of dit haalbaar is, als het gaat om investeringen en ontwikkelingskosten, wat geen makkelijke taak is. Je moet je team laten groeien, je productie, en je moet kijken wat binnen de Volkswagen Groep de hoogste prioriteit is. We doen constant wat het beste is voor die mix’, zegt Winkelmann tegen CarAdvice.

‘Een merk als dat van ons zou geen platformen delen. Ik zie onze volgende auto als een losstaand model. Hoewel dit goed is voor onze klanten en de toekomst van het merk, is het ook duurder. We moeten onze fabriek uitbreiden omdat elke Bugatti gebouwd wordt in Molsheim. Dat is ons erfgoed en onderdeel van eigenaar zijn het in ontvangst nemen bij het Chateau’, vult hij aan.

Reacties

Meer van TopGear