Nee, je kijkt niet naar het nieuwste voertuig voor Grand Theft Auto. Deze vreemdsoortige Hummer-kopie met zes wielen komt uit Tsjechië en luistert naar de naam Bureko 6×6.

Hummer is al enige tijd kopje onder omdat niemand zo’n wangedrocht met overgewicht wilde. Toch is er blijkbaar genoeg vraag naar obesitas off-roaders om een kleine fabriek in Tsjechië te starten. De Bureko 6×6 is niet zomaar een kopie: het is een evolutie op het geflopte concept. Zelfs met twee extra wielen weegt het beest bijna 300 kilo minder dan de Hummer H2. Het gewicht van de 6×6 is ‘slechts’ 2.760 kilo en bovendien is het een diesel. Relatief zuinig dus; 1 op 10 volgens de brochure. Onder de motorkap schuilt een Land Rover V6 met 256 pk en 600 Nm koppel. Daarmee diesel je in 10 seconden van 0 naar 100 km/u. De achttrapsautomaat komt ook van Land Rover.

Wat kost de Bureko 6×6?

Om achter de prijs te komen moeten we volgens de site een ‘e-mail forceren’. Misschien volgende keer een echte vertaler inhuren? Hoe dan ook, een korte zoektocht binnen Google leert ons dat de Bureko 6×6 ongeveer 150.000 euro kost. Zonder belastingen. Dat maakt Bureko de Skoda onder de zeswielers. Voor de Mercedes G63 AMG 6×6 betaal je minimaal 400.000 euro. En dan moet er nog een kenteken op. Bureko bouwt ook een variant met vier wielen, een echte Hummer-kopie dus.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie