Ooit keek er iemand naar een slak en dacht: ‘Lekker, die ga ik oppeuzelen.’ Vreemd, maar de escargot werkte en staat nu op menukaarten als delicatesse. Zo waren er in 1993 twee broers die naar de dynamisch uitgedaagde Citroën 2CV keken en dachten: ‘Daar kunnen we best een sportauto van bouwen.’ Ook vreemd – maar het idee sloeg aan.

Zij richtten het bedrijf Duck Hunt op en begonnen met het bouwen van pick-ups en Lomax-kitcars op basis van de Citroën 2CV. In 2000 kwamen ze met hun eigen ontwerp: de Burton. Al snel groeide de Burton Car Company (zoals het vanaf toen heette) uit tot de grootste sportautofabrikant van Nederland. Niet dat er ontzettend veel concurrentie was op eigen bodem, maar toch.

Je kunt al vanaf 4.299 euro een kit bestellen om je eigen 2CV om te bouwen tot Burton (kant-en-klaar: 11.000 tot 25.000 euro). De bouw kost je zo’n 150 uur en is relatief eenvoudig. Met zulke prijzen snap je direct het succes van de Burton Car Company – het is een stuk voordeliger dan Donkervoort. Al mag je de twee überhaupt niet vergelijken qua prestaties – of eigenlijk qua wat dan ook.

Burton Car Company staat te koop

De ambities van de broers nemen vandaag de dag andere vormen aan en ze willen het bedrijf graag verkopen aan iemand die hun onderneming nog groter kan maken. Daarom staat Burton Car Company en het bijhorende 2CV Parts nu te koop. Alle onderdelen worden ontworpen en ontwikkeld binnen het bedrijf en de werkplaats waar dat gebeurt hoort bij de deal.

Op dit moment werken er 25 tot 50 medewerkers bij Burton Car Company. Het bedrijf bouwt niet alleen ombouwsetjes voor de Citroën 2CV, maar is ook een van de grootste onderdelenleverancier voor de Deux Chevaux van Europa. Wil jij de nieuwe eigenaar worden? De indicatie voor het overnamebedrag is meer dan 5 miljoen euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear