Gymkhana wat? Ken Block wie? Is dit soms 2016? Gym-ikea-na wordt het helemaal volgend jaar. Let op onze woorden. Deze vermoedelijk (lees: zeker weten) jonge bestuurder – laten we ‘m voor het gemak Can’t Block noemen – deed het even voor bij de Ikea in Groningen.

Bij Gym-ikea-na dien je met een ongewassen voorwielaangedreven auto de lijpste handrembochtjes en andere trucs uit te voeren. En waar Gymkhana plaatsvindt op suffe locaties als Pikes Peak, San Francisco of Londen, legt Gym-ikea-na de lat hoger met een spectaculair blauw-geel decor.

‘Hier, hou mijn köttbullar vast en check dit’, riep Blöck terwijl hij zich mentaal voorbereidde achter het stuur van zijn geprepareerde Toyota Starlet. De Billy-boekenkast achterin (voor de downforce) huiverde in z’n voegen. De extra schroefjes voor de Pax-kast trilden van angst. Helaas kwam Gym-ikea-na 39 voor Can’t Block voortijdig ten einde.

Volgens het Flexteam van de politie Groningen was de bestuurder aan het ‘driften’ (best knap, met een voorwielaandrijver) en verloor hij vervolgens de macht over het stuur. Onbevestigde bronnen zeggen dat dit kwam doordat er sprake was van ‘een plotselinge lastwisseling in de auto, de zon laag hing en het gebouw van de Ikea zomaar overstak’.

Trouwe fans laten zich niet uit het veld slaan: ‘Er is niemand in leven die ooit heeft gedaan wat hij deed. En die zal er ook nooit komen’, zei een omstander, terwijl hij snel zijn gestolen Ikea-potloden wegstopte in zijn broekzak.

Can’t Block legt meesterlijke drift bij de Ikea

Advertentie

Reacties

  • k heeft op 5 december 2017 geschreven:

    die kop van het bericht geweldig hahaha driften met een voorwiel aangedreven toyota starslet hahaha dit zijn geweldig leuke handige karretjes waar je veel dingen mee kunt doen, de boodschappen, je eerste meisje versieren. maar driften zou ik uit mn hoofd laten, je kunt dat chikkie beter meenemen op het achterbankje dan haar op deze manier trakteren op een middagje ikea

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie