In het Duits noemen ze Goede Vrijdag geen Guten Freitag maar Karfreitag. En die naam alleen al is meer dan genoeg reden voor 20.000 autogekkies om naar de Nürburgring te vertrekken voor wat gezellige drukte. De tuner-meeting op ‘Carfreitag‘ is een vrolijke bedoening, maar niet de beste dag van het jaar om de Nordschleife op te gaan voor een potje Touristenfahrten.

De drukte richting het circuit is enorm en op de Nürburgring zelf is het ook goed in de spiegels kijken voor overig verkeer. De kans dat het misgaat op het gevaarlijkste circuit ter wereld, neemt toe. Deze VW Polo ondervindt het in levende lijve als hij bij Pflanzgarten komt aanrijden een koelvloeistofspoor onder zijn banden krijgt. Door de slip grijpen de wielen zich in het gras en Polo begint te tollen.

Het valt haast niet te tellen hoeveel koprollen de Volkswagen Polo maakt – ten minste acht. Een traumahelikopter vervoerde de twee inzittenden naar het ziekenhuis. Diverse bronnen melden dat de twee buiten levensgevaar zijn. Gelukkig maar.

Carfreitag eindigt in Nürburgring-crash voor VW Polo 01

Carfreitag eindigt in Nürburgring-crash voor VW Polo 02

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie