Vanwege de autoshow in Beijing komt er de laatste tijd veel nieuws uit China, zoals zelfs een complete serie van vijf compacte modellen bij het merk Chery. De ene nog oogverblindender dan de ander, in die zin dat je bij de aanblik inderdaad spontaan blind wordt.
 
De kleinste is de Faira, een driedeurs tweezitter, zeg maar een soort van brommobiel die het in het gekrioel van de drukke Chinese steden door zijn formaat natuurlijk prima doet. Het front oogt nog niet eens onaardig, maar voor alles wat de ontwerpers daarachter gedaan hebben, moeten ze op staande voet worden ontslagen.
 
De Faira JJ is een heuse crossover, jawel, en wie denkt alle designhoogstandjes van de Chinezen nu wel gezien te hebben, zal helemaal braakneigingen krijgen van de Faira HH, de vierdeurs sedan uit de serie.
 
Na al deze ellende ziet de vijfdeurs Faira er nog redelijk uit en het enige model uit de reeks dat hoogstens ‘aardig’ genoemd mag worden is de Faira YY, een driedeurs met een wat meer sportieve uitstraling. Deze versie krijgt waarschijnlijk een 1,5-liter motor in plaats van de 1,3-liter krachtbron die in alle andere modellen komt.

Reacties